Cerita Aku
Its Me !


Qurratu'aini | 16teen | simple
Qurratu Aini

Create your badge


Kawan-kawan

> Suhaila Roslan
> Syamim :)


Thanks
Skin by Little Miss Suhaila Roslan
story mory meqapu ♥
Friday, October 19, 2012 | 12:12 PM | 0 gossip

Assalamualaikummmm... 
 huyoooo lama gila aku x update entry baru kan, berbulan bulan dah menyepi, berhabuk blog aku ni.. haha
kesian kt dy lma aku x sentuh dy. rinduuu plak aku kt blog ni. besa la kita busy la ni, hahaha busy la sgt kn ;3
sampai paswed ngan email boleh lupa tadi. seb bek g Allah bagi ingatan kuat kt aku hehe :)
aku nk ceqita apa pon x tau ni, tiba2 ja tegerak hati aku nk on blog ni, gilaa lama x bukak kot. hehe
first skali aku nk habaq aku tengah exam ni, sebulan oo. lama gilaa. baru lepas seminggu, ada lagi dua minggu kot. wish me luck ? ;) -.-' yg paling penting akaun ngan math lepas dah, alhamdulillah legaa ~ tunggu addmath ja ni, rabu minggu dpn. haqap final exam ni markah meningkat la walaupon x dak A :'( insyaAllah ada A la kn Aaminnn :) haha.. aku.. walaupon exam bkn qeti nk baca buku, dok lagu aku ni la. on9 sediaaa haha. tp taun ni mmg banyak gila la p tuisyen. kt luaq ngan kt sekola. kalau x dapat A mmg saja laaa, haishhh. letih oo p tusyen, malam pulak tu. hehe ^^
btw taun depan aku kena dok asrama weii. takmauuuuu :'( kalau dok agama yan aku maw, dok sekola baqu ni segan kit, aku dah x qapat ngan geng asrama, tp nk wat cena dah terpaksa kena dok la :'( SPM la katakan, gilaa ketaqq. x sangka besaq dah aku. setaun lagi ja nk kolah pastu masok U. hehe insyaAllah.
taun depan qumah ni sunyi pulak laa, mak ngan ayah aku jala tinggai nnt. semua pakat dok asrama, adik aku naik form 3, yg satu g naik form 1. hope adik aku yg bongsu tu dpt 5A la dlm UPSR. Aamiin ~
hehe mst rinduu tahap gaban nanti. seb bek qumah aku ngan kolah dkt ja :) ayah aku pulak mengajaq malam2 kt sana leh jumpa tiap2 haqi, bawak makanan tiap2 haqi, hehe ^^
memang busy la tahun depan kan ? aku kena qajen la bagi spm dpt elok kn :) dapat A+ semua Aamiin :))
la ni pukoi 2.20 pagi kn ? haha tengah malam cmni besa la makanan qeja dok kol aku sungguh,
lapaqq sungguh aku malam2 cmni, nasi pon aku hentam ja makan time mcm ni. x kiqa ada pa kt dapuq aku hentam ja makan janji kenyang, hehe. bab makan mmg number satu la :)
okay ni masok yg second story pulak, haha meqapu sungguh malam buta cmni..
ok ni pasaii si dia yg aku rindui. hahaha ecewahhhhhh sejak bila aku mcm ni, haha normal la kn ;p 
setiap oqang ada kekasih hati kn. eh ? haha
ok sejujur jujurnya aku amat merindui si diaa. i miss you so much. aku rindu hang weiii.
setiap kali hg kol mst hg tanya soalan ni..
1. awk syg sy x ?
2. awk cinta sy x ?
3. awk suka sy x ?
seriusly lidah aku kelu nk sebut semuaa tu dpn hg, aku nk kata YA. tp apakan daya ketaqq nk mampoih.
aku just beqani kata dlm hati ja. sorry ^^ hehe
first time dengaq suara hg hati aku dupdapdupdap ja x beqenti, ketaqq kot. adakah itu cinta ? haha -,-
aku akan ingat smua nasihat2 hg dari first kita kenai sampai sekarang dn selamanya, insyaAllah.
mcm2 la hg nasihat aku kn, suruh semayang awai, tk tinggai semayang, belajaq msak, belajaq sungguh2
and ayat yg paling sweet
" cinta kat Allah lebih penting daripada cinta kt awi "
haha lebih kurang mcm tu la hg ckp kn. hehe, aku ingat lagi ni :)
15 oktober 7:55pm hg kol aku, kita sembang lama msa tu kn, kdg2 aku x pham apa hg ckp, laju sangat + bahasa negeri hg tu aku tk beqapa nk paham, hehe. tp time hg menyanyi tu jelas gila suara hg, sedapp sangat , sampai la dok terngiang2 lgi kt telinga aku ni haha. first time kot lelaki nyanyi kt aku and hg lah orangnya :)
terkejut gak tiba2 ja hg nyanyi pastu ckp pasai mati. sedih oooo :'(
sapa x sedih kn buah hati dy ckp bukan2 kn ? hahaha
ok lah hg jaga diri nahhh dok kat perintis tu, memang banyak dugaan, cabaran dok situ, sabaq taw :)
nanti keluaq dari situ dah jadi sarjen. tak sabaq nk tunggu awak balik raya haji ni :) i always waiting for you.
walaupun sekejap ja awk balik nnt, tp tu lah masa paling bermakna bagi sy :)
 i always beside you ;)
i praise Allah for sending me you my love <3
okay sampai disini sahaja aku mampu tulis, sebenaqnya ada byk g aku nk cita pasai dia, tp otak x beqapa nk berjalan pulak mlm ni. lain kali kalau qajen aku tulis lagi ok, bubye ~
dengan nama mu ya Allah aku hidup dan aku mati. selamat malam, good morning :))


i have one heart. i have one soul. i have one love. ILOVEYOU ♥



hai sekolah ~.~
Saturday, June 9, 2012 | 12:05 PM | 0 gossip
assalamualaikum good night + morning all :) tgah pagi nih baqu qasa free sikit na tulis blog nih, haha selalunya bz, haha bz la sgt dgn online dan online kan ? hehe :) okay nak cita spnjang cuti dua mnggu nihh, hurmm start first cuti, mnggu first bwat apa hah ? mnggu first x bwat apa2 pon dok umah ja n mngemukkan bdn, haha mkn knduqi sjaa knyang laa tiap2 haqi :D then haqi slasa aku n adik aku p tdoq umah along our sister dkt kulim. taw kan kt mna ? kedah la :) mlm slasa tu brtolak lps maghrib, ni angah our abg yg hntaq kami, time ni qasaa sedihnyaa na tinggai umah, qsa mcm x balek daa ~ okay then bhenti kt petronas buh mnyak n beli somethings. pakcikk yg buh mnyak kt qeta kami tuhh perrghhh hensemnyaaa >.< haha. nma xdan na ushaa lakk, qugiinyaa, haha. wteverrrrr ~ then dlm pkoi 11 lbih cmtu smpai laa dkt kuates hospital kulim. then time nak naik tngga tu jmpa plak mamat2 dok tgah mnyembang kt koridor, haha. mcm jenis mnusia jmpa haqi tuu ;) btw bosannnnn tahapp tahap tahap bosaann dok sna, xtaw nak watpa. tiap2 hari qeja p tmn prmainan bwak ank mnakan main. kdg2 kuaq jln2 pusing2 peneng, bestt la jgakk daqipada x kuaq mna2 kan ? :) btw thanks for someone yg tman aku smasa kt sna :) then haqi sabtuu, msa nih na balek daa, goodbye kulim ~ then smpai kt umh trsayang aku nihh, balek2 tngok soqang pon xdak, suma p jln2 habeh, hurmmm sedih3 :'( aku balek2 tu capai lptop dlu laaa, haha :D qinduu gila kt fb, twitter n semuaa nyaaa :) then mnggu keduaa, tiap2 mlm kuaq dinner kt luaq, mkn sedap2 laa aku mnggu nii :) yummyy3 :D hehe. ok then haqi apa tah p shopping beli bqang skola laa, haha bajet aku dok asrma hehe :D sje la jalan2. sabtuu da tibaa, uwaaaaaaaa :((( takmauuu p skolaaaaaa !!!!! homeworkss brtimbun x siap g. haha tadi baqu ja trhegeh2 buat, alhmdulillah tinggai akaun n bm ja x siap g, hehe. sokk p skola time perhimpunan cuppp buku kwn laa, copy paste. haha :'D dn besok bermulah lah mimpi bruk kuuuu ~ resultt ohhh resulttt ~ kompem lawa2 pnyaa lah result akuu :DD ~.~ habehh laa xleh on9 daa la lps nii klau result lawa2 semua nyaa :( tawakal jaa ~ dpt pa pon aku redha ja :) cikguuuuuuu i love u ;) okay bubye ! :)

goodbye cuti sekola :)




harapan aku neyy ! .. Amin :DD
chaiyokkkk..!


horayyy cuti sekolah :'D
Saturday, May 26, 2012 | 1:06 AM | 0 gossip
hip hip horayyy ! cuti skola da start da. bestnyaaaaa :DD eh, lupa lak *Assalamualaikum semuaa :) hye apa khabar, sehat ? me ? mcm biasaa, selalu sehat :P but sakit mulutt + bibir kering . cena x keringnyaa ayaq x mnum, sakit mulut na bkak mulut pon ssh , hurmmm sedihnyaaa ~ n_n before that na bgtaw examm bru je hbeh so homework sikit jaa. yeayyyy :D merdaka lah cuti ni. HAHA. tp t bkak skola hbeh la, tgok result pengsan smuaa. kompem xdak A da exam kali ni, kompem fail banyakk. kompemm ! :((((((( ohhhhh ! tidakkkkkk ! :O hurmmmm, biaq la. lmbt g skola nak bukak. kita happy2 la dulu kan :) so, happy holiday semuaa ! take care ye n enjoy your holiday. kpd perempuan tlg lah ibu anda memasak di rumah, jgn jdi mcm aku 24 jam asyik online jaa qeja aku. haha. okay ! kpd lelaki pulak jgn jdi mat rempit plak tau, t takot bukak skola pelajar llaki pupus hbeh, ksian cikgu na mngajaq pon qisau, okay ! ingat pesan aku tu :P k selamat bercutiii. btw, hurmmm jelesnyaa tgok jiran, kwn2 dpt jalan2 sana sini, aku ddk rumah ja mngadap laptop, knapa ayah aku x dpt cuti mcm ayah org len ? kenapa ??????? ini tidak adil ~ *ulang tidak adil ~ bersyukur lah parents spa yg cikgu tu . hurmmm. btw, knduri pon byk kan cuti ni, jiran aku pon na knduri gak isnin ni, makan free la 2 minggu ni. berat badan aku pon naik la, mintk ketinggian pon naikk gak. haaha. aminnnnn ~ :) na citaa pasai apa lgi hah ? xdak da kot. okaylah bubye semuaa. take care and enjoy. HAPPY HOLIDAYS ! daaaa ~




i miss u 

Friday, May 11, 2012 | 7:07 PM | 0 gossip


sahabat seperti irama ♥
Monday, April 30, 2012 | 2:58 AM | 0 gossip
Assalamualaikum alls,
ngee ! morning + nite. hehe. qamainyaa tak tidoq lgi. btw, mpa sumaa dok watpa tu ? sehat dak ? hehe. esok sekola, jom2 tidoq. HAHA, rilex lu kan, awai lgi tu. hehe. ha ! lama da aku tak jenguk + sapu sampah + cuci cuci kt blog ni kan, huduh + tak lawa da kan. haha. okay2 straight to the point, baca title tu dlu, tajok apa tu ? 'SAHABAT' menarik kan ? kenapa dgn sahabat ni ? kenapa aku buh tajok tu ? kenapa kenapa ? haa, meh2 sini baca. entry ni khas buat sahabat2 aku. btw, aku rinduu mpa sumaa tau. rindu sgt2 :')



bila ada irama ada lagunya dan ada rentaknya. itu buat kita rasa terhibur memiliki sahabat bukanlah seperti memiliki sesuatu yang boleh kita abaikan. sememangnya sahabat adalah org kedua terpenting dlm hidup kita selain dari keluarga kita tetapi 90 peratus daripada hidup kita, sahabatlah merupakan orang terapat dgn kita.

sahabat bole dikaitkan seperti irama. Irama memberikan nada. Irama juga membuatkan kita boleh menyanyi dgn lirik yg disertakan bentuk muzik, rentak dan nada dan itu membuatkan lagu kita kelihatan lebih menarik dan sempurna. Begitulah sahabat dan teman, hidup yg kita lalui adalah daripada mereka. Mereka yg selalu bersama kita, memberikan pendapat pada kita, menemani kita, menggembirakan kita dan sebagainya. bukan hanya untuk berkawan atau menemani tetapi amat besar lgi, itulah jga yan==g dimaksudkan dengan 'kawan susah senang'.

Kawan susah senang adalah kawan yg sentiasa bersama kita tatkala kita berada dalam keadaaan susah dan senang. bila senang, kita ketawa bersama, dan lalui bersama. itu dijadikan kenangan manis. bila susah pula, kita saling membantu. bukannya mengeluh dan meninggalkan kawan. saat itu baru kita dapat melihat dan mengetahui siapa kawan kita sebenarnya kpd kita, adakah dia benar-benar kawan atau lawan ? 

Kawan umpama irama. saatnya kita ingin menyatukan lagu bersama nadanya. nada dan lirik hadir bersama, di gabung dan dihasilkan satu melodi indah beserta ungkapan lagu lagu. itulah erti kawan sebenar. sentiasa ada untuk kita  dan sentiasa membuat kita gembira :'D




today !
Friday, March 16, 2012 | 6:43 AM | 0 gossip
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh !
hai alls, dok wtpa tu ? hope smua sehat sehat walafiat, Amin~ Haa ! tngok jam koi wapa da, pkoi 2.00 pagi daa. hehe, aku klau cuti ni mmg suka tidoq lmbt. besala nma pon cuti :) btw, aku baqu smpai qumah ni. home sweet home ~ :) letih + penat + tired + happy + gembira nyaa balik kmpong haqi ni. bestnya la dpt jmpa kezen2, mklong, pklong, mkngah, pkngah, mklang, pklang, mknjang, pknjang, mkndak, pkndak, mkcik, pkcik, mksu pksu n smuanya la. btw, aku balik kmpong coz ada knduri arwah atuk n nenek2 aku :) btw, atuk aku kawen tiga ~ haha. tamak sngguh atuk aku ni. hehe. erm, rindunya dkt atuk n nenek2 aku tu. hope atuk n nenek2 tenang di sana. al-fatihah for them, dpt phala kan ? :) erm, disebabkan aku balik kmpong, aku tak dpt la na jmpa bestfriends forever dunia akhirat aku. i really missed them so much. klau tak haqi ni kami na kuaq city plaza but aku xdak rezeki na jmpa depa. sedihnyaa klau teqingat balik kenangan dgn depa dulu. huaaaa, na teqeyak :'( Bila kita bole jmpa lgi kan ? i realy hope that. mpa semua belajaq lek lok tau kt sana, klau ada rezeki, insyaAllah kita jmpa lgi. Amin ~ mpa semua jgn lupa aku tau. aku syg + rindu gila kt mpa semuaa. nnt klau cuti jumaat sabtu, insyaAllah klau dan aku p mlawat mpa kt SMKAY :) okay la. takat ni da la. nnt bnjir plak bilik aku ni. ni pun da abes satu kotak tisu lap ayaq mata. hehe, aku rindu gila gila kt mpa smuaa.
okey la. Babai ^_^ Assalamualaikum. before that dengaq la dlu lagu ni. khas buat mpa semua :)


lagu ni mcm awai2 kita jumpa dulu kan ? hehe. enjoy :)
act, aku na post smlm lgi. tp ada msalh teknikal sikit. so aku post la ptg ni :) hehe
apa apa pon enjoy lah :)


Happy Birthday Leha ♥ :)
Monday, February 6, 2012 | 10:52 AM | 0 gossip
Assalamualaikum,
selamat pagi butaa :) weh btw aku da siap homework, Hehe. bestnyaa aku da pandai add math :DD weh, esok aku takmau p sekola sbb esok kena kawad :'( weh, takot weh, esok kena  baca karangan dpn kelas. mintak-2 la cikgu tak pilih aku, amin. malu kud dok dpn kelas, da la pelajar baru. oh tidakk !! mintak-2 aku tak terpilih esok, aminnnn~ da laa aku qeka essay cam apa g. Haha. lawak punya la kalau hampa baca, meqapu ja bnyk. Tah papa aku tulis. Haha, janji siap kan. Btw, hari ni bufday BFF aku. 7 February 1996. tapi dy tadak la ni, dy dok kt asrama nuhh, rindu kt hg leha. leha ni kan, klau g mna-2 dy la partner aku. Lehaa IMYSM ♥. hampa-2 geng kamy fery, haifa, nadya, syamim, emy buat suprise apa dkt leha ? mesti hampa 6 org tngh sambut bufday leha tu kan. sedih nyaa aku dgn sarah tadak dgn mpaa. Leha Happy Birthday :)) semoga hg dipanjangkan umuq dan d murahkan rezeki yg halal :)) *ingat pesanan aku, aku takmau geng kamy berpecah, smua stay tau. jgn pindah-2. hampa 6 org jgn lupa aku dgn sarah. ingat jgn berpisah. aku haqap nnt kita lapan org boleh bersatu lgi dkt universiti nanti. aminn :)) Hampa semua jgn lupa aku dgn sarah. belajaq rajin-2 tau. aku sayang hampa semuaa alwayss ♥ :)


hehe, ni la dy bufday girl :)) siti nursolehah :)
comel kann 

hat ni pulak sarah afiqah nama dy. Dy ni pon pindah jgak. 
btw aku rindu dy, hg belajaq leklok nahh kt sana :)
dy ni comel kan 

nur nadia nasika :) klau dy balik, dy la teman aku malam-2. 
aku slalu chat dgn dy time mlm-2 :))
nadya cute kan 

fery nama sebenar farihah 'atirah :) 
klau dkt asrama, dy slalu bwak mknn bgi kamy mkn. hehe kenyang :)
farihah halai nahh smuaa nyaa :) fery comei dgn snyuman dy 2 kan 

si kiut miut :) nur emylia shazleen :)
peminat korea snsd (yoona) :)
hehe, emy comel sngt-2 kan 

nursyamim ainaa a.k.a syamim :)
dy ni kan slalu tlg aku, ajar aku :) aku slalu pinjam brg dy, hehe :)
ayu + cute kan 

comel nya kwn aku hat ni smbil pgg donut :)
nama dy haifa izzati :) 
comelnya kan 

ni aku. qurratu 'aini :)
haha, peace. btw aku rindu kwn-2 aku. gmbq-2 yg kt ats tu smua BFF aku.
aku syg mpa smuaa :))

Hm,, okay la. enjoy nahhh dgn blog aku yg tak seberapa ni :)
ok daa, Assalamualaikum :)
 ~sebelum tu dgr lagu ni dulu ~


hepi besdei to you Leha :) 




Old